blog

Norwood Addition

June 4, 2016

By: mountfordwilliamson

This contemporary addition in Norwood brings more living space to a small Victorian cottage, as well as an additional separate bedroom and ensuite. A patterned screen  shrouds a simple floating box Рmodulating sunlight and controlling privacy. The screen makes reference to the old Victorian fretwork on the existing house,  creating intricate shadows that are cast across the interior and exterior of the house over the course of the day. The floating box hovers over the new living space, with a wide double height space connecting ground and upper floors. This double height volume brings sunlight deep into the house, and connects the interior with garden and sky outside. A suspended staircase accentuates the sense of openness and volume in this space.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>