blog

Cape Jervis House

February 25, 2016

By: mountfordwilliamson

Island View House

Construction of this new house is about to commence¬†on a spectacular site with views across Backstairs Passage to Kangaroo Island. The house has been designed around a courtyard to provide flexible outdoor living space with protection from the incredibly strong winds that can affect the site. An indoor pool will open at one end to the courtyard and the other end to stunning ocean views. The building is designed to minimise it’s physical impact on the site and it’s visual impact in it’s context. It follows the contours closely – minimising deep cut and fill – and retains a low profile with a series of cascading roofs that follow the slope of the hill it is sited upon. Construction is planned to begin later this year.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>